Igazi mindent bele laktató leves, amit mindenki a saját belátása szerint csavargathat! Én megint a streetkitchenes recepttel tettem...
- 3 ek olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 80 gr paprikás kolbász jó a hazai, nem kell chorizo, de nem tiltott
- 2 tk sűrített paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 200 ml passata
- 2 szem kisebb krumpli
- 2-2,5 l víz, vagy húsalaplé
- 500 gr darált marhahús
- 250 gr fagyasztott fejtett bab
- 100 gr konzervkukorica
- 2 marék fodros kel
- 1 csokor friss petrezselyem
- 100 g csigatészta
- só, bors
3 gerezd apróra vágott fokhagymát az olívaolajon elkezdünk pirítani, hozzádobjuk a felkarikázott kolbászt. A sűrített paradicsommal összekeverjük és hozzádobjuk a sárgarépákat és a fehérrépát, amit előtte karikára vágunk. Ha egy kicsit átpirult, húzzuk félre és tegyük hozzá a füstölt paprikát! Hozzáadjuk az összes passzírozott paradicsomot és felöntjük vízzel, vagy húsalaplével. Amíg fő, a darált húsból sóval, borssal és a maradék átnyomott fokhagymával diónyi golyókat gyúrunk. Ha közepesen megfőttek a zöldségek, mehetnek bele a húsgombócok. egyet forr és mehet hozzá a bab és a kukorica és a krumpli. Ha már majdnem kész, beledobom a felcsíkozott kelt, egyet rottyantok rajta és tálalom, persze ekkor a külön kifőzött csigatészta is megy bele, kinek ízlése szerinti mennyiségben.
Eredetileg spanyol leves, de megállja a helyét a mi magyar tartalmas leveseink között is.