-Talált receptek saját képességeimre igazítva -

Csavar a fazékban

Csavar a fazékban

Lazac spenóttal, édesburgonyával

2021. január 13. - Csavarkonyha

 

lazacspenot.jpg

Egyszerűen elkészíthető mégis különleges kedvenc. Hármas ízhatás, kevés összetevővel.

 

 

 

 2 főre, 5 perc előkészítés,

 max. 30 perc elkészítés, könnyű

 

  • 2 édesburgonya
  • 1 ek. olívaolaj 
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 lazacfilé bőre nélkül
  • 2 vagy 4 gerezd fokhagyma 
  • 170 g bébispenót
  • 1 citrom reszelt héja, ½-nek a leve,
  • ½ vékonyan felkarikázva
  • 75 g mascarpone
  • 2 ek. tej
  • ha van fokhagymás olívaspay
  • só, bors, rozmaring
  1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat)
  2. Az édesburgonyát hámozzuk meg, vágjuk karikára, fújjuk be fokhagymás olívaolajjal, ha nincs keverjünk ki egy fél deci olívaolajat egy-két gerezd átnyomott fokhagymával kenjük be és mehet az előmelegített sütőbe kb. 30 percre. Állítólag mikróban elkészül 5 perc alatt, de az nekem nincs és nem is lesz.
  3. Az olaj felét forrósítsuk fel egy serpenyőben és kissé pirítsuk meg a lazac mindkét oldalát – ezen a ponton még nem kell átsülnie, aztán óvatosan tegyük át egy tányérra, a serpenyőt töröljük ki és melegítsük meg benne a vajat. Dobjuk rá a spenótot, sózzuk, borsozzuk. Ha kicsit összeesett, nyomjunk rá két gerezd fokhagymát és keverjük hozzá a mascarponét. Innen közepes lángon két perc és kész. 
  4. Rakjuk át a spenótos keveréket egy tűzálló edénybe, fektessük rá a citromszeleteket meg a lazacot és toljuk a sütőbe 5-8 percre, amíg a hal alaposan átsül.
  5. Közben törjük össze az édesburgonya húsát, keverjük ki a tejjel és egy kis rozmaringgal, finoman sózzuk.

Tálaljuk együtt a lazaccal és a krémes spenóttal. Igazi ízbomba, a sós, savanykás és édes íz harmóniája.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhacsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr6116374906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labasmaz 2021.01.14. 11:46:40

Mennyiben tartozik a recepthez, hogy mi a véleményed a mikrohullámú sütőről...? :-(

Ser Vazul 2021.01.14. 11:54:26

A lazac remélem fenntartható halászattal lett kifogva és előtte sokat játszhatott más halakka és a spenótnak minden este olvastak egy kis Bogyó és Babócát.

Csavarkonyha · konyhacsavar.blog.hu 2021.01.15. 08:00:19

@Labasmaz: igazából semmi különös, saját vélemény, nem szeretem használni, ennyi.....
süti beállítások módosítása