-Talált receptek saját képességeimre igazítva -

Csavar a fazékban

Csavar a fazékban

Sajtkrémleves brokkolival

2021. január 13. - Csavarkonyha

chedarleves.jpgVillámgyors, laktató, mégis kicsit "csavaros"

  • 1 brokkoli
  • 50 g vaj
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,3 liter alaplé vagy víz
  • 300 g vörös cheddar
  • fél szerecsendió
  • 300 ml tejszín
  • 1 ek. keményítő
  • 150 g bacon
  • só, bors

 

  1. A brokkolit apró rózsákra szedjük és forrásban lévő sós vízbe tesszük. Amikor újra felforrt, nagyon hideg vízben lehűtjük, mehet félre
  2. A vajon megpirítjuk a finomra vágott vörös-és fokhagymát, majd felöntjük az alaplével vagy a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a cheddart és a szerecsendiót. Felforraljuk, és az egészet botmixerrel pürésítjük.
  3. Kevés vízzel kikeverjük a tejszínt és a keményítőt, a leveshez adjuk, amit újra felforralunk.
  4. Az apró kockákra vágott bacont egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A levesbe tesszük a blansírozott brokkolirózsákat és a baconnal megszórva tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhacsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr9116383922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása