Villámgyors, laktató, mégis kicsit "csavaros"
- 1 brokkoli
- 50 g vaj
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,3 liter alaplé vagy víz
- 300 g vörös cheddar
- fél szerecsendió
- 300 ml tejszín
- 1 ek. keményítő
- 150 g bacon
- só, bors
- A brokkolit apró rózsákra szedjük és forrásban lévő sós vízbe tesszük. Amikor újra felforrt, nagyon hideg vízben lehűtjük, mehet félre
- A vajon megpirítjuk a finomra vágott vörös-és fokhagymát, majd felöntjük az alaplével vagy a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a cheddart és a szerecsendiót. Felforraljuk, és az egészet botmixerrel pürésítjük.
- Kevés vízzel kikeverjük a tejszínt és a keményítőt, a leveshez adjuk, amit újra felforralunk.
- Az apró kockákra vágott bacont egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A levesbe tesszük a blansírozott brokkolirózsákat és a baconnal megszórva tálaljuk.