Streetkitchen recept kis csavarral. Az eredeti recept egy-két hozzávaló cserélgetésével is több, mint vállalható, annak ellenére, hogy az SK receptjei nagyon kiválóak. De variálni mindig muszáj....
6 db csirkecomb
80 dkg krumpli
40 dkg koktélparadicsom
10 dkg konzervkukorica
két marék bébispenót
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
3 tk barnacukor
4 rozmaring ág, kakukkfű
só, bors, olívaolaj
Többlépcsős műveletekbe kezdünk (15,20,20,20 perces), de ennyi munka nincs vele.
Először a csirkecombokat elfelezzük, sózzuk, jól megborsozzuk és egy mély tepsiben kevés olívaolajon 180 fokon 15 percig sütjük. Míg sül, a krumplit megpucoljuk, nagyobb karikákra vágjuk, a hagymát félfőre vágjuk, a fűszernövényeket, ha friss beleaprítjuk, adunk hozzá sót és kis olajat, nyomunk hozzá egy-két gerezd foghagymát, alaposan összekeverjük, az idő lejárta után a hús mellé rakosgatjuk és megy vissza 20 percre.
Közben a paradicsomot megmossuk, egy tálban a kukorica, a paradicsom és a spenót, szintén egy kis olaj társaságában várja, hogy becsengessenek. Ha lejárt az újabb 20 perc, megy a többi közé és vissza a sütőbe újabb 20 percre. Itt már fogy a munka, a kinyomott maradék fokhagyma, olívaolaj és 4 tk barnacukorból kell pácot kevernünk. A következő etapban a pác felét kenjük a húsokra, vagy ahová sikerül, majd félidőben, 10 percnél a maradékot.
Ha mindegyik fázis letelik, egy összetett ízű, különösen a fokhagymás-cukortól izgalmas, remek ételt tálalhatunk.