-Talált receptek saját képességeimre igazítva -

Csavar a fazékban

Csavar a fazékban

Mediterrán mindent-bele csirke

2021. február 01. - Csavarkonyha

mindentbele.jpg

Streetkitchen recept kis csavarral. Az eredeti recept egy-két hozzávaló cserélgetésével is több, mint vállalható, annak ellenére, hogy az SK receptjei nagyon kiválóak. De variálni mindig muszáj....

6 db csirkecomb

80 dkg krumpli

40 dkg koktélparadicsom

10 dkg konzervkukorica

két marék bébispenót

2 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

3 tk barnacukor

4 rozmaring ág, kakukkfű

só, bors, olívaolaj

Többlépcsős műveletekbe kezdünk (15,20,20,20 perces), de ennyi munka nincs vele.

Először a csirkecombokat elfelezzük, sózzuk, jól megborsozzuk és egy mély tepsiben kevés olívaolajon 180 fokon 15 percig sütjük. Míg sül, a krumplit megpucoljuk, nagyobb karikákra vágjuk, a hagymát félfőre vágjuk, a fűszernövényeket, ha friss beleaprítjuk, adunk hozzá sót és kis olajat, nyomunk hozzá egy-két gerezd foghagymát, alaposan összekeverjük, az idő lejárta után a hús mellé rakosgatjuk és megy vissza 20 percre.

Közben a paradicsomot megmossuk, egy tálban a kukorica, a paradicsom és a spenót, szintén egy kis olaj társaságában várja, hogy becsengessenek. Ha lejárt az újabb 20 perc, megy a többi közé és vissza a sütőbe újabb 20 percre. Itt már fogy a munka, a kinyomott maradék fokhagyma, olívaolaj és 4 tk barnacukorból kell pácot kevernünk. A következő etapban a pác felét kenjük a húsokra, vagy ahová sikerül, majd félidőben, 10 percnél a maradékot.

Ha mindegyik fázis letelik, egy összetett ízű, különösen a fokhagymás-cukortól izgalmas, remek ételt tálalhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhacsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr316411918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása