A titok a kép felső részén van! A tálra szinte bármit pakolhatsz!
Az egész recept, ahogy a régi történet is így szólt, igazán alkalmas a kísérletezésre. A lényeg, hogy egy színes kavalkád jöjjön létre. Az alábbi alapanyagok szinte csak javaslatnak tekinthetők. Kivétel az öntet, amit külön tálaljunk.
- Az alaphoz:
- 3 db tojás
- 1 db avokádó
- 10 szem koktélparadicsom
- 1 db csirkemell sütve
- (nekem tk füstölt paprika)
- 2 szál újhagyma
- 1 csomó retek
- 1 db kápia paprika
- 100 gr mozzarella, ha van mini
- 60 g kockára vágott bacon
- 100 g római saláta/endívia/jégsaláta (vagy ezek keveréke)
- 1 citrom
- Az öntethez:
- 2 tk mustár
- 1 nagy gerezd fokhagyma átnyomva
- 1 ek balzsamecet
- 2 ek frissen facsart narancslé
- 1 ek worcestershire szósz
- 1 ek barnacukor
- 8-10 ek olívaolaj
- só, bors
Mivel nem volt maradék csirkém, gyorsan bedobtam a csirkemellet, sóval, borssal, füstölt paprikával és a szalonnával egy sütőzacskóba és 30 perc alatt megsütöttem. Ha van maradék, akkor ez a folyamat értelemszerűen kimarad és a bacont ki kell sütni egy serpenyőben.
Amíg sül, az öntet összes hozzávalóját jól kikeverem és állni hagyom. Felteszem a tojásokat főni. Ha kemény megpucolom és indul a pakolás. Zöldségek, sajtok, bármilyen formában, színeket váltakozva szépen felsorakoztatva egy nagyobb tányéron. Oda megy még a tojás, félben, vagy negyedben és a csirke hús is. Nekem várnom kellett, míg a teraszon kihül, de ha maradékból dolgozunk, már kész is vagyunk. Annyi csak, hogy ha avokádót is teszünk, akkor azt a barnulás elkerülése miatt egy kis citromlével forgassuk át.
Ezután mindenki szedegethet kedvére és locsolhatja rá a pikáns öntetet! Remek, látványos és gyors!