A fasírtot szerintem mindenki szereti. Ez a vagdaltvariáció nem csak látványában, hanem ízében is különleges.
Hozzávalók:
10 dkg zsemlemorzsa
1,5 dl tej
2 tojás nyersen és 5 főtt tojás
20 dkg csemegeuborka
1 kg darált sertéscomb
1 evőkanál só
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál frissen őrölt bors
3 evőkanál mustár
A zsemlemorzsát tegyük egy akkora edénybe, amibe minden összetevő belefér. Öntsük rá a tejet, hagyjuk hogy felszívja és utána keverjük el benne a két nyers tojást. A megpucolt tojásokat és a csemegeuborkát egy nagylyukú reszelőn lereszeljük és az edénybe dobjuk. hozzáadjuk a húst és a fűszereket mustárostól és az egészet jó alaposan kikeverjük.
Sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy sütőpapiros tepsi közepére helyezzünk egy 12-15 cm-es tálkát és formázzuk köré a darált masszát úgy, hogy koszorút adjon ki.
Ezután egy késsel a tálka alá nyúlva óvatosan vegyük ki a tálkát, kicsit igazgassuk ki és mehet a sütőbe 50-55 percre.
A közepébe most krumplipürét halmoztam, de sima sültkrumpli is nagyon jól passzol a közepébe.
Pikáns fasírt verzió, ami az asztal dísze is egyben, szinte vétek megbontani, de muszáj, mert nagyon finom.