-Talált receptek saját képességeimre igazítva -

Csavar a fazékban

Csavar a fazékban

Ökörszem húsimádóknak

2022. február 21. - Csavarkonyha

20220219_124243.jpg

A fasírtot szerintem mindenki szereti. Ez a vagdaltvariáció nem csak látványában, hanem ízében is különleges.

 

Hozzávalók:

10 dkg zsemlemorzsa

1,5 dl tej

2 tojás nyersen és 5 főtt tojás

20 dkg csemegeuborka

1 kg darált sertéscomb

1 evőkanál só

2 evőkanál őrölt pirospaprika

1 kávéskanál frissen őrölt bors

3 evőkanál mustár

 

A zsemlemorzsát tegyük egy akkora edénybe, amibe minden összetevő belefér. Öntsük rá a tejet, hagyjuk hogy felszívja és utána keverjük el benne a két nyers tojást. A megpucolt tojásokat és a csemegeuborkát egy nagylyukú reszelőn lereszeljük és az edénybe dobjuk. hozzáadjuk a húst és a fűszereket mustárostól és az egészet jó alaposan kikeverjük.

Sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy sütőpapiros tepsi közepére helyezzünk egy 12-15 cm-es tálkát és formázzuk köré a darált masszát úgy, hogy koszorút adjon ki.20220219_113140.jpg

Ezután egy késsel a tálka alá nyúlva óvatosan vegyük ki a tálkát, kicsit igazgassuk ki és mehet a sütőbe 50-55 percre.

A közepébe most krumplipürét halmoztam, de sima sültkrumpli is nagyon jól passzol a közepébe.

Pikáns fasírt verzió, ami az asztal dísze is egyben, szinte vétek megbontani, de muszáj, mert nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhacsavar.blog.hu/api/trackback/id/tr3917706874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása